Welcome to Our Website

Altın için Yeni Zirveler Hayal mi? Ünlü Stratejist Açıklıyor!

Yatırımcılar, Federal Reserve’in kısıtlayıcı para politikasını beklenenden daha uzun süre devam ettireceğini satın alıyor. Bu yüzden altın piyasası önemli bir satış baskısı görmeye devam ediyor. Bununla birlikte bir stratejiste göre, altın için her şey bitmiş değil!

2.400 dolar altın için kesinlikle en yüksek seviye değil!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın piyasası 2.3a00 dolardaki kritik desteği kaybetti. Federal Reserve’in para politikası toplantısının ilk gününde %2’den fazla düşüş gördü. Parlak metal, üç hafta önce 2.448 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. Ancak, daha sonra yaklaşık %6 değer kaybetti. Satış baskısı, piyasaların Haziran ve Temmuz aylarındaki olası faiz indirimlerini fiyatlandırmasıyla ortaya çıkıyor.

Ancak Abrdn ETF Strateji Direktörü Robert Minter, altının boğa rallisinin henüz bitmediğini söylüyor. Minter, mali tedbirsizlik ve siyasi dalgalanmalara karşı bir güvence olarak altına yönelen bir dünya resmi çiziyor ve artan küresel belirsizlikler karşısında değerli metal için yükseliş görünümünü koruyor. Stratejist, “Altın daha yeni başlıyor. 2.400 dolar altın için kesinlikle en yüksek seviye değil.” diyor.

Altın istikrarın temel taşı olarak rolünü oynayacaktır!

Robert Minter, altının son dönemdeki fiyat hareketini kısa vadeli dalgalanma olarak nitelendiriyor. Değerli metaller ve tahvil getirileri arasındaki negatif korelasyonun yaklaşık iki yıldır kırıldığına dikkat çekiyor. Bu bağlamda stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Mevcut altın fiyat rallisi faiz oranlarından değil, daha geniş bir dizi makroekonomik ve jeopolitik faktörden kaynaklanıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında BRICS koalisyonunun genişlemesi, değişen küresel ekonomik manzaranın bir kanıtı ve ülkeler giderek daha yüksek altın rezervlerinde istikrar aradıkça altın piyasalarını etkiliyor. Jeopolitik gerilimler devam ettiği ve ekonomi politikaları belirsizlik yaratmaya devam ettiği sürece, altın istikrarın temel taşı olarak rolünü oynayacaktır.

Bir noktada, tahvil piyasası kanunsuzları geri dönecek!

Jeopolitik belirsizlik altına olan güvenli liman talebini arttırdı. Ancak, bununla sınırlı kalmadı. Minter aynı zamanda yabancı yatırımların ABD dolarından uzaklaştırdığına da dikkat çekiyor. Stratejist bu ortamda tahvil getirilerinin yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyor.

Yüksek tahvil getirileri geleneksel olarak altın için bir ters rüzgardır. Bununla birlikte Minter, yatırımcıların getirilerin neden yükseldiğini anlamaları gerektiğini söylüyor. Sonuçta, ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin çok fazla iyimserlik olduğu için yükselmiyorlar! Minter, tahvil getirilerinin yatırımcıların artan riskler için daha yüksek ödüller talep etmesi nedeniyle yükseldiğini belirtiyor. Bu doğrultuda Minter, şu yorumu paylaşıyor:

Bir noktada, tahvil piyasası kanunsuzları geri dönecek. Çünkü hükümet harcamaları kontrolden çıktı. ABD devlet borcunun faiz gideri, ABD’nin savunma harcamalarından daha fazla. ABD Hazine tahvili tutmanın bir alternatifi var, o da altın tutmak. Genel yatırımcılar henüz bunu görmüyor ama bir noktada görecekler.

Yatırımcıların geri dönmeleri sadece bir zaman meselesi!

Robert Minter aynı zamanda, ABD’nin tüketicilerin en az karşılayabileceği bir zamanda daha yüksek getiriler görmeye devam edeceğini söylüyor. Artan fiyatların ve yüksek borçlanma maliyetlerinin tüketicileri sıkıştırdığını belirtiyor. Bu konuda ayrıca şu açıklamayı yapıyor:

Enflasyon sadece sayfadaki bir rakam değil, tüketicilerin satın alma gücünü önemli ölçüde azaltıyor. Sadece bu yıl %30 artan otomobil sigortası primlerinden %15 artan ev sigortasına kadar artan yaşam maliyetlerine bir bakın. Bunlar soyut rakamlar değil, Amerikan cüzdanlarını sert bir şekilde vuran gerçekler.

Minter, bu ortamda yatırımcıların servetlerini ve satın alma güçlerini korumak için altın piyasasına geri dönmelerinin sadece bir zaman meselesi olduğunu söylüyor. Yenilenen ETF talebinin altının bu yılki rallisinde yeni bir yükselişi tetikleyeceğini de sözlerine ekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir