Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Özel Hastanede Bebeklerin Tahliyesi İçin Aileler Bekliyor
- Hayati Karagöz
- 20 Ekim 2024
- 2 min
- 0
BAKIRKÖY Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında iddianame hazırlanan ve bakanlık tarafından lisansı iptal edildiği açıklanan Avcılar'daki Özel…
‘Yenidoğan çetesi’ nasıl çökertildi? Bakan Memişoğlu tüm detayları anlattı
- Hayati Karagöz
- 19 Ekim 2024
- 5 min
- 0
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu 'Yendioğan çetesi'nin nasıl çökertildiğine ilişkin tüm detayları anlattı. "Çok gizli çalıştık,…
Yaralı tavuğa ambulansta pansuman yaptılar
- Hayati Karagöz
- 16 Ekim 2024
- 1 min
- 0
Bursa'da tellere takılıp ayağından yaralanan tavuğa sağlık ekipleri tedavi etti. Bu durum, akıllara 2017 yılında…